Connection Failure PEFC-Norge
       Hjem    |    Om PEFC    |    Kontakt   |    Vanlige spørsmål   |    Linker   | In English

PEFC sporbarhetssertifisering vil oppfylle kravene i EU's tømmerforordning

10.10.2012

«PEFC Chain of Custody (CoC) Working Group» bekreftet i sitt siste møte at PEFC CoC-sertifisering vil tilfredsstille kravene som settes i EU’s tømmerforordning (EUTR) ved plassering av tømmer og treprodukter på det europeiske markedet.

Styret for PEFC internasjonalt ba i desember 2011 arbeidsgruppen om å revidere PEFC CoC-standard for å sikre at alle sertifiserte bedrifter oppfyller kravene i EUTR. Diskusjoner i arbeidsgruppen har fokusert på hvordan en kan implementere kravene i EUTR uten å stille en uforholdsmessig byrde på sertifikatholdere som ikke påvirkes av tømmerforordningen.

Hensiktsmessige krav vil bli bygget inn PEFC’s Due Diligence System (DDS), som er en integrert del av CoC-standarden og derfor et obligatorisk element i CoC-sertifisering. PEFC’s Due Diligence System er også tilgjengelig som en frittstående modul og tilbys bedrifter, som ikke er forberedt eller kvalifisert til å oppnå full PEFC CoC-sertifisering, som et verktøy for å demonstrere at dere innkjøp/salg samsvarer med EUTR.

Den reviderte PEFC Chain of Custody standard med et modifisert Due Diligence System er planlagt å bli godkjent av PEFC i februar 2013.

Se PEFC Council for mer informasjon.