Connection Failure PEFC-Norge
       Hjem    |    Om PEFC    |    Kontakt   |    Vanlige spørsmål   |    Linker   | In English

Norsk PEFC-sertifisert juletre på Trafalgar Square

02.12.2011

Juletiden i London starter i bærekraftig stil med belysningen av det ikoniske Trafalgar Square juletreet 1. desember. Den tradisjonelle årlige gaven fra Oslo til London som takk for støtte og hjelp under 2. verdenskrig vil være det 65. i rekken av trær donert av Oslos befolkning til innbyggerne i London.

Treet kommer fra Oslo kommunes skoger som er en PEFC-sertifisert skogeiendom. Det ble felt under en flott seremoni den 18. november, hvor ordføreren i Oslo, Fabian Stang, sammen med Susan Burbridge, ordføreren i Westminster og den britiske ambassadøren i Norge Jane Owen. Lokale barn fra Lutvann skole og den internasjonale skolen i Oslo, var også til stede og skapte julestemning med flotte julesanger før treet ble felt og løftet med mobilkran for å begynne sin reise til London.

Hvert år er spesielt på grunn av historien bak denne årlige gaven, men nå som det Internasjonale Skogåret går mot slutten, er det passende å merke seg at treet som er gitt til London er miljøsertifisert - fra en PEFC-sertifisert skogeiendom.

Miljøsertifisering av skog gjennom PEFC sikrer at skogforvaltningen er bærekraftig. PEFC er et globalt non-profit skogsertifiseringssystem med over 230 millioner hektar sertifisert skog i 30 land. Sertifiseringen dekker også hele verdikjeden og på verdensbasis har over 8000 bedrifter et PEFC-sporbarhetssertifikat.

Les mer om London-juletreet her. 

Link til PEFC Storbritannia